SLOW FOOD ADANA birliği tarafından 10 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilen “Biz Doğayız” temalı Terra Madre Day- Toprak Ana Günü kutlamasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oya Berkay Karaca “Yerel ürünlerin ve bakliyatların Adana gastronomisindeki yeri ve önemi” hakkında konuşma yapmıştır. Aynı toplantıda Adana Yeryüzü pazarı üreticisi İnannafarm markası yaratıcısı Fatma Özbay’ın TRT tarafından çekilen “Hayallerinin Peşinde” belgesel filmi izlendi. “Yerel ve yerli malı önemi; eskiden yerli malı günü/haftası kutlamasında neler olurdu?” konuşmasıyla yeryüzü pazarı yöneticisi Efsun GÜRANİ’nin de yer aldığı etkinlikte; geleneksel Adana mutfağı yemeği olan mercimekli bulgur pilavı Karakılçık bulguru ve Tufanbeyli mercimeği ile FÜME sahibi Ümit Gizer KIŞ ve ekibi tarafından hazırlanarak izleyicilerle tadımı gerçekleştirildi.