4. Adana Lezzet Festivali “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” - TV8 MasterChef Türkiye

Pandemi nedeniyle 4. Adana Lezzet Festivali “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” teması ile 9-11 Ekim 2020 tarihlerinde Adana Valiliği himayesinde Türkiye’nin ilk online/digital lezzet festivali olarak gerçekleştirildi. Somut olmayan kültürel mirasımız olan Adana Mutfak kültürünün ve ildeki/bölgedeki gastronomi turizminin sürdürülebilirliğini sağlamaya katkı sağlayan bu festival kapsamında TV8 MasterChef Türkiye programı çekimleri Adana’da gerçekleştirilmiştir.

TV8 MasterChef Türkiye programında Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oya Berkay KARACA, Tayyar ZAİMOĞLU (Çukurova Turistik Otelciler Birliği ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi), Derviş GÖÇMEN (Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı), Biral SERTTAŞ (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Adana Şube Başkanı), Şefik ASLAN (Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı), Koray TÜRK (Sheraton Adana Hotel Executive Chef), Fatma ÇIKLA (Çukurova Aşçılar Derneği 2. Başkanı), Suna ÇETİN (Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı) ve Türev ULUDAĞ (Aşçı, program sunucusu) ile birlikte jüri üyesi olarak yer almıştır.