Misyon, Vizyon ve Program Amacı

MİSYON 

Yerel ve uluslararası mutfak kültürlerini harmanlayarak öğrencilerine bilimsel, sanatsal ve kültürel birikim kazandırmayı; yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar ile gastronomi alanında lider bireyler yetiştirmeyi ve bilimsel araştırmalar yaparak sektörle iş birliklerini artırmayı, toplumsal fayda ve etik değerler doğrultusunda bilgi üretmeyi amaçlamaktadır.

 

VİZYON 

Uluslararası standartlarda eğitimle donatılmış bireyler yetiştirirken, sürdürülebilirlik, etik sorumluluk ve yenilikçi düşünceyi merkeze alan bir öğrenim ortamı sunmayı, sürdürülebilir ve kültürel değerleri koruma odaklı projelerle sektörde öncü bir akademik merkez olmayı vizyon olarak benimser.

 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI AMACI

Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı, öğrencilere uluslararası gastronomi standartlarına uygun bilgi ve beceriler kazandırmayı, sektörle işbirlikleri kurarak pratik deneyim kazandırmayı ve kültürel ile etik değerlere duyarlı profesyoneller olarak yetişmelerini sağlamayı eğitim amacı olarak benimserken; aynı zamanda sürdürülebilirlik, sağlıklı beslenme ve gastronomik yenilikler konularında bilimsel araştırmalar yaparak, yerel gastronomi değerlerini tanıtıp topluma fayda sağlamayı araştırma amacı olarak hedefler.