Hakkımızda

Tarihsel Gelişim:
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Çukurova Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde 31.05.2022 tarihinde Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanarak açılmıştır.
Yüksekokulun 04.08.2023 tarihli ve 32269 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren kapatılma kararı nedeniyle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün Güzel Sanatlar Fakültesine aktarılması Üniversitemiz Senatosunca uygun bulunmuş ve Yükseköğretim Veri Sistemi' ne (YÖKSİS) bağlı Akademik Birim Ağacı Yönetim Sistemi (ABAYS) üzerinden de bölüm aktarma işlemlerinin onayı 15/09/2023 tarihli E-792224 sayılı yazı ile Rektörlük tarafından bildirilmiştir. 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı olarak 11.10.2023 tarihinde Prof. Dr. Oya Berkay KARACA atanmıştır. 28.06.2024 tarihinde Doç. Dr. Erdinç BALLI, 15.08.2024 tarihinde Doç. Dr. Vedat YİĞİTOĞLU ve 04.04.2024 tarihinde Öğr. Gör. Sema Nur TECİMEN'in ataması gerçekleştirilmiştir.  Bölüm sekreterliği görevini ise Feyzi ALTUNER 09.11.2023 tarihinden itibaren yürütmektedir.